Barnusról nagy szemei, élénk tekintete jut eszembe.

Még jól emlékszem, ahogy megállt a kórház folyosóján és természetes egyszerűséggel közölte velem: "Szeretlek." Meglepődtem, hiszen még nem ismertük egymást. De úgy tűnt ez Barnust nem zavarta. Barátságunk ott akkor elkezdődött. Ma is úgy érzem, ez valahogy hozzá tartozik lényéhez: kiválasztja, akit szerethet és ahhoz hűségesen ragaszkodik.
Az egyik csoportterápián (már akkor túl volt a műtéten és csak a tekintetével, kézzel, lábbal kommunikált) tolószékében, ahogy betolták, hangomat meghallva nyújtózkodott, hajtotta volna tolószékét, hogy közelembe, mellém férkőzzön. Akkor megint ugyanazt a kiválasztott ragaszkodást éreztem. A hangosan ki nem mondott üzenetetet: "Szükségem van rád, kellesz nekem..."

Barnabás nagy fantáziájú, erős akaratú, életvidám, életerős srác.Nagyokat mosolyog, huncutul csillognak szemei egy egy vidámabb történet hallatán. Szereti a változatosságot.

Ha csak teheti mosolyog. Még legnagyobb betegségében is mosoly futott végig az arcán. Megváltozott körülötte a légkör: lehetetlenség volt mosoly nélkül viszonozni közeledését. A nővéreket, orvosokat is magával ragadta. Sokszor az volt az érzésem, hogy mosolygós lényével, szeretetkinyilvánításával "kisüt a nap, betör a fény" szürke, borongós hétköznapjainkba.

Sokat tanultam tőle. Mellette megértettem, hogy a szeretet csodákra képes.A szeretet által alakulhatunk, előbbre jutunk, szinte fizikailag lehetetlen dolgokra képesek vagyunk.Barnabás komoly, nagy betegségekből sokszor felállt, felkapaszkodott. Szívós alkat és szeretetet sugárzó lényével hiszem még többeket megörvendeztet.


További jó fejlődést, előbbre jutást kívánok.

Hecker Christiane
Zeneterapeuta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mosoly, ami fontosabb, mint
más,
Öröm, amit másban nem találsz.
Csoda, amit kérni nem lehet.
Jó, hogy élsz,
És így teljes lett az életem,
Hisz létezel.
Kicsi szív,
Aki éjszakánként angyalokkal jársz
És a nagy csodákra vársz.
Ki az életembe annyi fényt hoztál,
Ez a szeretet
Az égben született,
Sose félj,
Én majd mindig óvlak,
átkarollak, bármi ér,
Hogy egy szép világban élj.

Anya